Regio cross 19 November

Op zaterdag 19 november was de eerste cross van de regiocompetitie. Op een prachtig geaccidenteerd parcours in ‘t Twiske stonden maar liefst 22 Atletiek Abcoude deelnemers aan de start. Met een zonnetje, 3 graden en een fris windje waren het ook echte crossomstandigheden.

Het spits werd afgebeten door Tessa bij de junioren, die maar liefst 2000m moest afleggen, maar dat heel goed volhield. Daarna was het de beurt aan de pupillen, waar bij de mini’s alvast het goede voorbeeld werd gegeven door Morris, Tobias en Maxim die als 1e, 4e (met val!) en 7e (1e deelname!) finishten. Uiteraard werden ze hiermee ook eerste in het teamklassement. Anna en Silvie werden hier zo enthousiast van dat zij dan ook maar als 1e en 2e finishten bij de meiden mini’s.

Ook bij de derde start van de pupillen, de jongens C, ging het donkerblauw van Atletiek Abcoude op kop, met een 1e plek van Maurits, met ook nog een mooie top 10 plek van Marco (9e). Bij de meisjes pupillen C was er een sterke 5e en 11e plek van Steffi en Isa. Bij de jongens pupillen B sprintte Hugo naar een 4e plek en liep Tobias naar een 39e plek, in een veld dat qua tijd dicht bij elkaar zat.

Bij de meisjes pupillen B waren Fenna en Cato (ook eerste deelname!) goede middenmoters met een 32e en 43e plek in een flink startveld van 60 meiden. Dat startveld was nog iets groter bij de meisjes A1, waar Bente met een 26e plek de eer van Atletiek Abcoude goed hooghield.

De dag werd afgesloten door de pupillen A2, met bij de jongens het grootste startveld van de dag, met maar liefst 74 deelnemers. Van Atletiek Abcoude stond hier ook het grootste team aan de start, met een 1e, 8e, 37e, 43e, 49e en 64e plek van Samuel, Seb, Daan, Stellan, Justin en Thomas. Tenslotte mocht Lianne bij de meisjes A2 de dag afsluiten met nog een mooie top 10 klassering (8e).

Uitslagen

Kijk snel naar de volledige uitslagen en teamstanden.

Winter regiocrosscompetitie

In het winterseizoen zijn er drie regiowedstrijden. Bij elke wedstrijd kun je zowel individueel als per team punten scoren. Als je voldoende punten scoort kun je je individueel of als team kwalificeren voor de gewestelijke finale in maart. Je moet hiervoor aan minstens 2 van de drie wedstrijden meegedaan hebben en natuurlijk voldoende punten hebben gescoord. Je scoort meestal individueel voldoende punten voor de finale als je 2x in de eerste helft van het veld finisht. Als team krijg je alleen punten als er drie deelnemers per categorie zijn. Ondanks dat er zoveel deelnemers van Atletiek Abcoude waren, waren er veel categorieën waar we minder dan drie deelnemers hadden. We hopen dan ook volgende wedstrijd op nog meer enthousiasme!